Fredag

Helt black.. Blir en uppdatering i listform med en eventuell kommentar efteråt. Enjoy!

- Bråkar med Pauline
- Bara typ två månader och två veckor tills dt är dags för Teneriffa :D
- Peppe och jag snackar om att vi ska flytta xD
- Var hos Pullan nyss, skitkul 8-)
- Fick nyss en inspelning med Erik där han säger "KEBAAAAAB-A!" -.-
- Helljuset på min moppe är trasigt. Saaaad! :(
- Läste att Sarah ska sluta med sin blogg. NEEEEEEEEJ !!!!!!!! :( :( :( :(
- Har bestämmt med Kicka att hennes hår ska färgas den 21:a
- Wihi, Amanda och Marie ska på IDOL-final
- MÅ AMANDA VINNA !!!!! xD
- VG- på engelskatetet, bra gjort eftersom att dt var den svåraste texten man kunde välja.
- G på musikprovet vilket var EXTREMT bra för att långt över hälften hade IG
- Jag vill ha julafton..
- Jag har en underlig tanke i huvudet hela tiden.
- JAG VILL SOVA I MIN SÄNG!
- Hårförlägning önskas, men kmr inte gå att fixa.. Men ska prata med med Agge, hennes va billigt
- Är OTROLIGT TRÖTT på den senaste Harry Potter !
- Min käre bror är i målsbrottet
- Jag, Pullan, Sada och Fagerlund var HEEEEEELT cp i omklädningsrummet idag xD
- En i skolan har blivit kyckling i håret :)
- Ska till doktorn 12/12 kl. 13:30
- Nu måste jag duscha

Pyyyysss !!! <3

Söndag

Tjoho !

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, kände bara för en uppdatering. Har spelat Sims 2 en stor del av dagen. Dt var så länge sen, så jag tyckte att dt var dags att spela lite. Jag har också tänkt lite. När jag inte längre är intresserad av The Sims 2, så kan jg bara sälja allihopa. Jag har ju typ alla spelen (utom jul-spelen och dt nyaste), så jag kan tjäna mycket pengar på dt. Men jag kommer nog inte tröttna ännu. Jag ska köpa dt nyaste spelet, The Sims 2 Tonårsprylar - Prylpaket, nu så snart jag kan. Och sen till våren kommer The Sims 2 Intressen, och dt spelet vill jag inte heller missa.

:O Nu fick jag sms.. Ganska säker på vem dt är ifrån. Gustav chansar jag på. Ska gå och kolla.. Japp, jag hade rätt. Jag kanske ska ta och förklara hela situationen? Såhär är dt:
Pauline och Gustav har gillat varandra i ett år. Dom går i samma skola, sms:ar och pratar på msn. Dom Har inte vågat kolla på varandra i skolan, ännu mindre pratat, och dom har inte heller vågat ta steget att prata i telefon. Pauline är en bra kompis till mig kanske jag ska säga också. Ialla fall, Pauline gav mig Gustavs msn för att jag skulle få prata med honom om dom två. Så nu när jag börjat prata med Gustav så har jag fått reda på att han inte alls är som Pauline beskrivit honom som. Gustav är inte alls blyg. Jag menar, är man blyg så frågar man väl inte en nästan okänd människa hur många den har haft sex med? Dt är vad han gör. Och dt är mer än så. Pauline vet dock ingenting om allting han sagt till mig, han har tydligen inte berättat. Jag har sagt till Pauline att jag och Gustav pratat mycket om dom två, men dt har inte Gustav berättat. Han har nästan inte sagt någonting alls till Pauline om våra samtal. Så nyss fick jag höra av en person att Pauline snackat skit om mig. Typ att jag försöker ta Gustav ifrån henne och så. Men, dt Pauline inte vet är att dt var JAG som fick Gustav och Pauline att börja prata med varandra i telefon. Gustav har alltså inte berättat dt. Tack så jävla mycket Gustav.
Så.. Mitt 'jobb' är alltså klart. Resultatet? Tja, Pauline och Gustav är tillsammans tack vare mig, men jag har inte kvar någon av dom som min kompis. Lyckat eller inte, avgör själv.

Igår va Bellan och Lollo här. Sada kunde inte komma, för hon var hos sina kusiner. Sandra och Sabina hade glidit i stan hela dagen så dom orkade inte. Men dt gjorde ingenting för vi tre hade jätte roligt ialla fall. Vi spelade Sverige-spelet (yes, vi är genier), åt popcorn och drack cola. Då och då gick vi ut också. Tack för en kul kväll, tjejer! :)

Dt var allt från mig, nu ska jag duscha och sedan poppa popcornisar. Over and out!

- Susanna.


Fredag

Var i staden Stockholm idag. Väldigt roligt var dt. Lollo, Sabina, Sandra och Sada var med mig. Jag köpte ett diadem och så åt vi alla på Mc Donals. Dt var typ dt ända vi gjorde. Vi träffade en gubbe med två möss som bodde på honom, i hans jacka liksom. Den gubben var en utköpare, dt märktes. Sedan så armbågade vi alla fjortisar och övrigt folk. Dt fanns en massa folk som var helt sjuka. Vi ringde också till Chippen och mobbade honom. Dt var roligt. Men då var inte Sada och Lollo med, utan dt var bara jag, Sandra och Sabina. Albin ringde också, så vi hade kul med honom också. Jag tror han började fundera på om han verkligen borde ringa mig något mer. Om jag vore han, skulle jag ialla fall göra dt. För övrigt kan jag berätta att vi haft läsdag i skolan idag. Vi skulle gå en tipsrunda, som självklart var i skogen som våra kära (NEJ) mentorer inte talat om för oss, så jag förstörde mina stövlar. Nu ska jag sova, men här följer en bild som vi tog idag. Jag älskar er, tjejer!

image131

Tisdag

Tänker skriva ner mina tankar jag har just nu.. Så dt blir inget vanligt inlägg..

Jag har tänkt jätte mycket på dåtiden, nutiden och framtiden. För ett år sedan (21/11 2006), var jag nära döden. Yes box, Susanna hade stoppat i sig 36 tabletter och hamnade på sjukhuset. Sada följde med. Pappa åkte efter ambulansen. Erik va i chock. Mamma var inte ens hemma. Jag minns den dagen som om dt var igår. Jag både hatar och älskar mig själv för dt jag gjorde. Hatar för att jag försörde mig, mina relationer. Älskar för att jag äntligen vågat göra någonting, äntligen vågat visa vad jag verkligen kände.  Men varför just tabletter kan man ju undra. Ja, varför tabletter Susanna? Tja.. Jag ville dö, tänkte att tabletter finns på varenda självmordsbild, i varenda film, i varenda bok. Samma sak från många olika saker, helt enkelt. Så jag tog dom och jag åt dom. Hjälpte dt? Jodå, just då blev jag tjock i huvudet, började snurra, fick en konstig känsla i kroppen. Dt kändes som att allting rann ur mig. Alla problem skulle snart vara ett minne blått. Mitt liv skulle snart vara ett minne blått. Jag somnade.
Men nu sitter jag ju ändå här, ett år senare, och undrar vad som hänt under året. Jag har förlorat kompisar och fått nya. En bättre familjesammanhållning också. Men ändå fattas någonting. Liksom.. DET fattar, om du förstår vad jag menar? Dt har gått så fort. Jag har mognat och växt i mig själv. Jag borde vara stolt över mig själv, men den där dagen förföljer mig. När jag är som lyckligast, kommer den där dagen upp i tankespåret. Varför? Varför? Varför? Suck.. Jag är en hopplös historia. Hela jag, mitt liv och allting. Nej.. Nej nej nej!
Jag är rädd också. Jag är rädd att förlora alla dom jag litar på, kan prata med, kan vara mig själv med. För hur många vet egentligen vem den riktiga Susanna är? Hon som gömmer sig bakom leendet och de klarblåa ögonen, vem är hon egentligen? Well, dt är jag men du har bara inte lärt känna mig. Du kanske inte har tillåtits att lära känna mig. Jag puttar gärna undan folk jag inte känner mig trygg med. Ingen ska någonsin komma nära! Dt är en mening som fastnat i mitt huvud and wont go away. Allt dt här jag skriver just nu, vet ingen annan. Ingen ..


Söndag

Kolla in
ohsussu.bilddagboken.se
för att se vad jag gjort idag (:
(Dag 19)

Fredag / Lördag

Tjoho !

Nu är jag hemma igen :D  Guuuuuu, dt känns så skönt ! Min egna säng, dator, HÖGTALARE, musik, gardiner, hyllor ALLT !!! Jag har verkligen saknat hela huset och innehållet. Haha, dt första Erik gjorde va att slå ihjäl mig. xD Så sa han att han saknat att slå mig. Dum dum dum ! Haha. Jaa.. Jag gav Erik en sån där STOOOOR och DYYYYYR Dumle-julkalender och sa att han absolut INTE fick öppna någon lucka innan första December. För en halvtimma kom jag på honom med att öppna den största luckan. Lucka nr 24! Fyyyy på honom. Jag straffade honom med att själv äta upp lucka nummer 2. HAHAHA xD

Ååååh, dt finns snööööööö hära. Va glad jag blev när jag såg dt. I Finnelandet kom dt snö hela tiden, men dt smälte bort jämt. Men nu finns dt snö här, så imorgon (nej, idag) ska jag mula sönder Sada. MOHAHAHA ! Sada ska förresten få en grej från Finland också. Men jag tänker inte säga vad dt är, för jag vet inte om hon läser dt här eller inte. Men jag kan skriva sen när hon fått den, för då kan jag också skriva hennes reaktion.

Jag har köpt en massa annat från Finland också. Detta är inhandlat:
- En söt och barnslig väckarklocka
- En fin och barnslig minneslapphållare (kommer dock användas som fotoställ)
- En rosa och barnslig pumptvål med Askungen, Snövit och alla prinsessor
- En FIN väggklocka med två änglar på
- 5 ljuslyktor till vardagsrummet
- Örngott med texten "världens bästa pappa" (surprise, den va till pappa xD)
- Två nyckelringar med graverade namn (Anu & Pertti, alltså mamma och pappa)
- 4 st tavlor man färglägger själv
- En korg flätad av rep
- 3 st Fazer choklad
- En barnslig klubbförpackning med alla prinsessor på
- 3 st Gott & Blandat - påsar
- En Tupla - King Size
- En Dumle - Kalender
- Sadas överraskning
- En julkalender som hundarna ska få dela på
- En ros-bukett (plast)


GOSH ! Myyyyyycket.. Men på tal om rosor. När jag kom hem märkte jag att dt fanns femton stycken rosor i en vas i vardagsrummet. Jag frågade pappa vems dt var och han sa att han köpt dom till mamma. En ros för varje år dom varit gifta. Gud vad gulligt säger jag bara. Tänk att kärlek kan hålla så länge.

Nej, nu ska jag packa upp dt sista och sen ska jag soooooooova i min alldeles egna 1.60 breda säng. SKÖNT!

- Susanna

PS. Jag har varit konstnärlig och målat två av tavlorna redan. Check this out! DS.

image130

Torsdag

Blä, helt nyvaken. Jag fattar inte hur jag kan sova så här länge. Helt sjukt ! Speciellt när jag vet att jag måste packa, måste handla, måste umgås. Fy på mig själv.

Jao, idag ska jag alltså packa. Åker ju imorgon. *överlycklig* Men dt va tråkigt att sluta jobba igår. Jag ville ju fortsättaaaaa :(  Men men, får välla fråga om sommarjobb dära. Jag tjänade faktiskt pengar på att praoa där. Hela 100euro fick man. *stooooolt* Så för dom pengarna får jag hitta på nåt skoj med, men jag vet ialla fall säkert att dom ska gå till två överraskningar. En till Erik och en till Sada. + att Erik ska få sin jävla Tupla han tjatar om så mycket.

Igår fick jag en kusin. En liten tjej ploppade ut ur magen. Ska hälsa på henne idag. Min morbror fick alltså barn med Aibe. Skojigt! Men dt va inte dt ända barmet som kom igår. Marita, en som jag fick jobba med, hennes barn fick också en liten flicka. Så nu ligger Aibe och Anniina, Maritas barn, på samma sjukhus.

Idag måste jag även hinna med att umgås med släkten. Samuel, Anna och Jonne är ett stort måste. Mormor vet jag att jag kommer umgås med, för dt är ju henne jag bor hos. Jag kommer hinna umgås med min morbror och mina nu TRE kusiner. Ja, plus Samuel så dt blir väl fyra kusiner. Värsta värsta..

Så imorgon väntar den långa resan. UUUUH !! Jag vill inte va på en båt helt själv en hel dag. Och mamma är orolig. Jag får inte ta emot nåt som nån bjuder, inte röka, osv osv. Like, hallå ?! Jag är väl inte så dum som tar emot vad som helst från vem som helst. Och röka ? Jag röker endast när jag festar, på så sätt kan jag vara ganska säker på att inte bli beroende, jag har ju inte blivit dt än så.. Jaja, ska kolla om dt nya spelet "The Sims 2 - Tånårsliv" , kommit ur ännu. Älskar dom spelen. Jag har allihopa utom två stycken. Sen när jag tröttnar på dom, så kommer jag kunna tjäna kanske ett par laxar på att sälja dom. Smart smart!

Jag hade typ världens konstigaste dröm inatt. Min familj och Christas familj hade varit på något bröllop. Och fyfan va vi va snygga!!!! Typ.. Fina balklänningar, hårupsättningar, smink, smycken. YOU NAME IT!! Men vi hade inte fått några bilder därifrån, för dom hade Christa och dom. Och bara för att vi inte fick några bilder, så sa mamma och pappa åt mig och Erik att dra till skolan. I skolan va dt någon 'rosa bandet' sak, så alla skolvärdar hade på sig rosa kläder. Jag satt och åt med Sada, Pullan och Fagerlund uppe i matsalen. Så sa Pullan typ "Niklas är skolvärd, och han spanar in dig skitmycket" Och då märkte jag att jag hade på mig värsta horiga kläderna. Jag ba "Men jag har inte valt dom här kläderna" Då börja dom andra garva åt mig och sa typ "Gå och sätt dig hos Janglövarna" Så jag gjorde dt, men dät satt också Annelie. Sen kom Niklas och satte sig brevid Annelie, så jag typ knöglade ihop min servett och skulle kasta på Annelie men servetten kom på Niklas. Så jag kollade på Niklas och märkte att han va skittjock och hade brunt äckligt skägg. Sen vaknade jag. HELT WIERD!! Jag vill inte drömma om Niklas, han är äcklig.

Nej, nu ska jag nog tvätta fejjan och sånt där. Måste laga mat också samtidigt som jag lyssnar på The Voice på tv. Mormors högtalare på datan är ju paj, så vid datan är dt helt tyst. Märkte nyss också att min nagel har en stor soricka i sig. Alltså mitt i nageln. Men alltså dt är inte sådär päckel så att man ser ner i huden, dt är bara en grop typ. Uschhhhh! Anyways, I'm gone!

- Tre tutten !

Måndag

Ni kommer ett inlägg. Kan inte skriva sådära jätte mycket nu heller, för mormor ligger precis bredvid och sover. Och dt låter ganska mycket när jag knappar på tangenterna.

Idag har dt varit en utav dom bästa dagarna på jobbet. Jag fick faktiskt sköta kassan lite. :D *överlycklig* Ja, dt är väl ingenting att vara så glad för, men jag ÄLSKAR kassaapparater. När jag va liten brukade jag och en kompis jämt låtsas att tangentbordet va en kassaapparat och att vi jobbade i en affär. Cute huh ? xD  Ialla fall.. Jag har också fått visa vad jag går för riktigt ordetligt, vilket va helt sjukt bra för nu har jag gjort ett starkt intryck på Tanja och Marita.

Efter jobbet fick jag sjuss hem till mormor. Jag åt och såg på teve. Hahah, klantiga jag spillde ut all mat på golvet eftersom att jag vart så rädd när telefonen ringde. (a)  Jag vart ännu räddare när jag svarade :O

Jag: Työväentalo (så måste man svara här)
X: Godkväll dt var Miko från Laitilas Polisstation
Jag: Ehh.. Hejsan
X: Skulle jag kunna få prata med Leila Tulinen?
Jag: Eh..
X: Skulle jag dt?
Jag: Alltsååååå.. Hon bor här men hon är inte här just nu
(fatta vad jsukt, dt låter ju som att jag brytit mig in i hennes hem xD)
X:
Jaha.. Vart är hon då?
Jag: Ehm.. Hon jobbar tror jag
X: Jaha du, vart då?
Jag: På hennes jobb..
X: HAHAHAHAHAHA !
Jag: ... ?
X: HAHAHAHAHA, hör du inte vem dt är?

Och då fattar jag också att dt var Jonne. Fuck! HAHA, snacka om grundlurad xD

Jag följde med Anna och Jonne hem till dom. Där fixade vi lite i deras hem och så kollade vi på en massa foton. Haha, vad kuliga foton dom har alltså. Sen så fixade jag mina praouppgifter, eftersom att Anna ändå va där. Efter dt kom mormor i pyjamas (?) och hämtade mig. Vi åkte till Shell och några killar ragga på mig igen. -.-

Jag var och hälsade på min gudmor igår. Hon har fått en liten bebis för två veckor sen. SÅ JÄVLA SÖT! En liten tjej med världens minsta händer, skit mycket hår och ett jätte rött ansikte. Aw ! Hennes stora syster heter Ia och ska fylla tre. Värst gulliga dom va. :)

Nej, nu ska jag prata lite mer på msn, sen ska jag nog sova. Bloggar när jag har lust. Puss!

- Tre tutten !


Söndag

Tänkte skriva jätte mycket, men skiter i dt eftersom att mormor sover i samma rum.
I PROMISE, dt kommer en uppdatering imorgon!

Hjälp till att slåss mot cancern !

Jag stödjer cancer-forskningen. Förra veckan köpte jag en rosa ängel med ett rosa band av diamanter. 59:- gick till cancerforskningen. Idag köpte jag en penna för 3 euro. 25 cent gick till cancerforskningen. Tro mig, dt är inte allt. Jag tänker köpa så fort jag ser nåt. Jag är rädd för cancern. Den tog min farfars liv och den ska inte få ta någon annan släktings eller vänns liv.

image129
Lite blir till mycket
Mycket blir till fler liv

Torsdag

Eftersom att jag inte har någonting att göra just nu, så tänkte jag skriva lite blogg.

Jag är ju, som ni alla kanske vet, i Finland nu. Praoar hos Jonnes mamma, vilket är superduper roligt. Hon är riktigt rolig, och dt är Marita också. Marita är en anställd där. Jaa.. En som har jobbat där länge, men som jag inte hade träffat, är Helena. Så hon kom idag. Först gjorde hon ett väldigt dåligt intryck på mig. Hon pratade inte alls mycket och verkade helt ointresserad av både mig och Tanja. Men när dt sen kom kunder så var hon ju tvungen att vara trevlig mot dom, och då lättade hon på trycket och var trevlig mot oss också. För övrigt så kan jag ju säga att jag ÄLSKAR att jobba där. Okej, jag får kanske inte ta betalt och så, men dt finns en massa andra saker att göra. Idag så plockade jag undan en massa kläder. Äsch, dt är så svårt att förklara, så jag tänker inte ens försöka. xD

På väg hit så stötte någon på mig. Usch! Så här var dt: Jag och Anniina stod i rökrummet. Ett gäng killar (25år typ), kom in. Dom ställde sig ganska nära oss, vilket var förståndigt eftersom att rummet var ganska litet. Jag stod med ryggen mot killarna, medans Anniina satt ner vid fönstret. När vi skulle lämna rummet grabbade någon av killarna min rumpa och sa "Heey .." Jag stannade inte, men vände mig om snabbt. När jag och Anniina kommit ut garvade vi båda två. Jävla äckel kille, han kan gå och ta någon annan i röven! x)

Jaha jaha, nu har jag nyss hört att Erik kört min moppe. JÄVLA FITTUNGE! Yeah right att han kommer få dt jag tänkte köpa honom. No fucking way! Tur att Anneli sa att hon sett Erik och Tobbe (men dt var Jonte), åka moppe här om dagen. Vilken jävla fettbomb Erik är som gör så. Och så tror han att inte jag får reda på saker. Yeah right. Piss in hell, Erik !

Vad ska jag berätta nu då ? Tjaa .. Efter den här veckan är dt SEX VECKOR kvar till julen. OMFG !!!! Där kan man ju snacka om att tiden verkligen har gått fort. Och så kommer paniken och stressen. Vad ska jag köpa till alliphopa? Vilka kommer ens? Och hur ska jag veta hur långt mina pengar måste räcka? Jadu, dt är mycket som ska tänkas på.

Nej, nu ska jag göra någonting annat än skriva. Om 50 minuter kommer mormor hem, vilket betyder att vi måste åka och handla. Jag måste ha lunch till imorgon. TACK PAPPA, som gav mig pengar till mat. Slipper betala själv ju (a)

- Sussu .

Lördag

Uppdatering i list-form:

- Jag grät när jag såg mig själv i skolkatalogen!
- Jag är såld till låten "Hey there Delilah!"
- Har mublerat om mitt rum, LOVE IT!
- Mummu & moster är hära
- Jag saknar Sada! <3
- AlbinBalbin och Peppe pratar (:
- Åker till Finland imorgon (Söndag)
- Messar typ 100 sms med Gustav om dagen :O
- Har fått världens snyggaste stövletter! <3333333
- Ikväll är dt överraskningsfest för Lollo men jag får inte komma
- Jag har nya gardiner x'D
- Jag har köpt värsta sötaste klänningen
- Jag börjar praktisera på Måndag
- Jag kommer inte på nåt mer nu xD

- Susoliin .


RSS 2.0